Termeni si conditii

Apeland la serviciile companiei E-Z CARGO SHIPPING LLC, lansand comanda online sau telefonic sau prin semnarea documentului de preluare a expeditiei (Shipping Document), expeditorul (si asociat destinatarul, in cazul in care acesta lanseaza comanda) ia la cunostinta, este de acord si se obliga sa respecte termenii si conditiile de mai jos:
 1. E-Z CARGO SHIPPING LLC - serviciul de coletarie si transport foloseste atat logistica proprie cat si o serie de servicii subcontractoare pentru a putea performa in activitatea sa de curierat de la usa la usa si transport international in Europa.
 2. Din momentul în care predati expeditia dvs. lucratorilor nostri sau subcontractorilor nostri sunteti de acord cu rutele, cu modalitatile de transport si manevrare cat si cu preturile si penalitatile stabilite de compania E-Z CARGO SHIPPING LLC.
 3. Timpul estimat de livrare al expeditiei furnizat la momentul comenzii nu este garantat si este aproximativ, date fiind complexitatea operatiunilor si intarzierile ce pot aparea in tranzitul international. Compania E-Z CARGO SHIPPING LLC face insa eforturi constante pentru pastrarea termenelor de livrare si pentru evitarea aparitiei intarzierilor.
 4. Preluarea expeditiei de la domiciliu in ziua si intervalul orar alese de dvs la momentul comenzii este orientativa si nu poate fi garantata. E-Z CARGO SHIPPING LLC va face toate eforturile sa respecte specificatiile dvs insa in cazul in care apar probleme punctuale obiective si comanda nu poate fi onorata in ziua respectiva din cauza E-Z CARGO SHIPPING LLC sau a subcontractorilor sai, comanda poate fi reprogramata fara costuri suplimentare, automat, in ziua urmatoare sau intr-o alta zi convenabila dvs.
 5. Este obligatorie lansarea comenzii (online sau telefonic) de catre dvs. numai dupa cunoasterea tuturor detaliilor cu privire la persoanele si adresele implicate, numarul coletelor, greutatea cat mai precisa a lor cat si a dimensiunilor acestora in centimetri.
 6. Diferentele de greutate si dimensiuni ale coletelor dvs. identificate dupa preluarea de catre E-Z CARGO SHIPPING LLC sau subcontractorii nostri pot duce la modificari de pret, costuri suplimentare platibile la destinatar, intarzieri in livrare cat si la penalitati in cazul nerespectarii restrictiilor de greutate si dimensiuni.
 7. Data fiind stabilirea pretului in functie de strict greutatea expeditiei (reala sau volumetrica) in kilograme, serviciul ales, zonele de ridicare si livrare, pentru gestionarea diferentelor de greutate si dimensiuni intre declaratia initiala de la momentul comenzii si receptia in depozit cat si datorita posibilitatilor aparitiei costurilor suplimentare adiacente expeditiei pe parcursul executiei ei, serviciul de coletarie E-Z CARGO SHIPPING LLC elibereaza documente de insotire a expeditiei si facturi in sistemul proforma pana la momentul livrarii si semnarii de primire cand poate elibera si factura finala, completa si definitiva. Documentele pot fi accesate din contul de client al expeditorului sau sunt furnizate in format electronic prin email.
 8. Detaliile incorect declarate sau completate in comanda dvs. legate de nume de persoane (expeditor, destinatar), adrese complete (de expediere sau destinatie), numere de telefon de contact pot duce la intarzieri sau la imposibilitatea livrarii expeditiei dvs pentru care serviciul de coletarie E-Z CARGO SHIPPING LLC nu poate fi responsabil.
 9. Luati la cunostinta despre lista produselor strict interzise la transportul international si la manipularea de catre E-Z CARGO SHIPPING LLC, a produselor limitate ca responsabilitate cat si a modalitatilor corecte de ambalare, protejare si etichetare afisate clar pe paginile de specialitate ale acestui website.
 10. Sunteti de acord ca din motive intemeiate sa se deschida si sa se inspecteze continutul expeditiei dvs. (valabil si pentru orice autoritate nationala sau internationala, inclusiv autoritatile vamale). Deschiderea coletelor se face pe baza de proces verbal in prezenta reprezentantului E-Z CARGO SHIPPING LLC.
 11. Datorita normelor vamale foarte stricte, a legislatiei cu privire la tranzitul international al marfurilor in tarile din UE, a taxelor si accizelor vamale cat si a normelor sanitar veterinare si de sanatate publica in vigoare NU se accepta categoric transportul:
  • TIGARILOR si a bauturilor din tutun asociate (tigarete, trabuce, tutun varsat, tutun neprelucrat, etc)
  • BAUTURILOR ALCOOLICE de orice fel, inclusiv slab alcoolizate (orice fel de vin, vinars, tuica, palinca, lichior, bere si alte produse alcolizate, inclusiv cele produse in casa sau cumparate de la comercianti autorizati, indiferent de ambalare)
  • PRODUSELOR ALIMENTARE PERISABILE - orice fel de carne si produse din carne - produse proaspete sau afumate, sunca, jambon, pastrama, salamuri, mezeluri, carnati, carne in untura sau alte feluri de produse perisabile de acest gen, indiferent de ambalare, produse lactate, branzeturi, cascaval si orice produse similare, legume sau fructe neconservate inclusiv daca toate acestea sunt ambalate in vid. Sunt acceptate doar produsele conservate (conservele in recipiente de metal sau plastic si NU CELE IN RECIPIENT DE STICLA, BORCANE, ETC) si cele din gama neperisabile. In cazul coletelor preluate din Romania sunt acceptate ca si ambalare doar cutiile din carton (nu gentile, valizele sau socosele de rafie) neinfoliate sau neacoperite cu hartie tocmai pentru a pentru a putea fi verificate si resigilate.
  • BANILOR SI BIJUTERIILOR - bani cash, cecuri la purtator, bilete cu valoare, instrumente financiare la purtator, cambii, certificate de trezorerie, actiuni, carduri bancare de plata, alte valori, bijuterii din aur, argint, alte metale sau pietre pretioase
  • PRODUSELOR INTERZISE DE LEGE - arme de foc, munitie, substante explozibile, volatile, radioactive, deseuri toxice, animale vii si dejectii sau secretii animale sau umane, droguri de orice natura si produse farmaceutice asimilate, material sanitar si chirurgical care necesita transport special, material pornografic, arme albe sau asociate acestora (cu margini taioase sau care pot strapunge, taia, rani, accidenta).
  • ORICAROR PRODUSE CARE PERICLITEAZA INTEGRITATEA TRANSPORTULUI, A BAZEI LOGISTICE SI A PERSONALULUI CAT SI A CELORLALTE EXPEDITII MANEVRATE INCLUSIV CELE CARE ATENTEAZA LA NORMELE DE PROTECTIE A MUNCII, A PREVENTIEI IMPOTRIVA INCENDIILOR, PROTECTIEI MEDIULUI SAU A NORMELOR SANITARE SI DE SANATATE PUBLICA.
 12. Prin delegatii sau subcontractorii sai, E-Z CARGO SHIPPING LLC are dreptul sa refuze preluarea expeditiei (coletelor sau partidei de marfa) si onorarea comenzilor lansate online sau telefonic din parte unor anumiti clienti in urmatoarele cazuri: a. Comportament neadecvat sau injurios din partea clientului expeditor sau a altor persoane implicate, fie fata de operatorii telefonici fie fata de lucratorii sau curierii E-Z CARGO SHIPPING LLC sau subcontractori.
 13. Prin delegatii sau subcontractorii sai, E-Z CARGO SHIPPING LLC are dreptul sa refuze preluarea expeditiei (coletelor sau partidei de marfa) si onorarea comenzilor lansate online sau telefonic din parte unor anumiti clienti in urmatoarele cazuri:
  • Comportament neadecvat sau injurios din partea clientului expeditor sau a altor persoane implicate, fie fata de operatorii telefonici fie fata de lucratorii sau curierii E-Z CARGO SHIPPING LLC sau subcontractori.
  • Expeditia si partile componente nu este gata la momentul stabilit pentru preluare sau la predarea catre E-Z CARGO SHIPPING LLC. Plicurile, coletele sau partida de marfa nu sunt gata ambalate corespunzator, nu sunt bine inchise si sigilate, nu au bine lipite etichetele cu detaliile complete ale destinatarului.
  • Produsele fragile nu sunt bine ambalate, nu sunt corespunzator protejate si inscriptionate cu mentiunea FRAGIL, exista certitudinea ca nerespectarea specificatiilor cu privire la ambalare poate duce la deterioararea produselor fragile.
  • Exista suspiciunea din partea operatorilor sau lucratorilor E-Z CARGO SHIPPING LLC ca expeditorul nu respecta restrictiile de continut si nu declara continutul adevarat sau complet al expeditiei sau ceea ce se intentioneaza a se trimite in expeditia respectiva face parte din lista produselor interzise cuprinse la punctul 11. Lucratorul sau curierul E-Z CARGO SHIPPING LLC sau subcontractorii sai pot cere expeditorului deschiderea si verificarea continutului, refuzul acestuia putand duce la anularea comenzii.
  • Expeditorul nu a platit integral tariful corespunzator stabilit, inclusi in urma recalcularii conform greutatii si dimensiunilor identificate in depozitele E-Z CARGO SHIPPING LLC, a adaugarii costurilor suplimentare impuse, a asigurarii compensatorii in cazul in care s-a optat pentru aceasta. Refuzul predarii expeditiei si efectuarea livrarii poate avea loc si din cauza refuzului platii ramburs la destinatar.
  • Ambalarea expeditiei si a produselor fragile nu este conform specificatiilor cerute de compania noastra, continutul nu este corespunzator protejat, neeetichetat cu detaliile destinatarului sau prezinta inscriptii care contravin ordinii publice sau bunelor moravuri.
  • Când, dupa preluarea coletelor, rezulta în mod neîndoielnic, în urma verificarilor specifice, ca acestea contin bunuri interzise la transport sau care nu respecta restrictiile legale sau impuse de serviciul E-Z CARGO SHIPPING LLC.
  • Când, dupa preluarea coletelor, acestea au produs sau pot produce iminent pagube celorlalte expeditii manevrate, mijloacelor de transport sau bazei logistice ale E-Z CARGO SHIPPING LLC sau subcontractorilor sai, pun in pericol sanatatea personalului implicat, atenteaza la protectia mediului, sunt contrare normelor de protectia muncii, prevenirea incendiilor, normelor sanitar veterinare sau de sanatate publica.
 14. Expeditorul (si asociat, destinatarul, in cazul in care acesta lanseaza comanda) intelege ca in cazul in care expeditia (sau doar parti componente ale acesteia) va fi retinuta de autoritatile de drept (autoritate vamala, politie, autoritati sanitare, autoritati fiscale) din cauza nerespectarii legilor si reglementarilor vamale, de tranzit si transport international sau normelor sanitar veterinare si de sanatate publica - va fi pe intreg raspunzator pentru acest fapt si pentru recuperarea ei, compania E-Z CARGO SHIPPING LLC sau subcontractorii acesteia fiind exonerata de orice raspundere in aceasta situatie.
 15. Expeditorul (si asociat, destinatarul) este de acord sa achite contravaloarea expeditiei specificate pe documentul de insotire al expeditiei (Airway Bill - AWB) inclusiv corectiile de pret conforme greutatii si dimensiunilor reale ale coletelor si costurile suplimentare ocazionale inregistrate obiectiv (reprogramare, reambalare, depozitare, penalitati, etc). Tarifele E-Z CARGO SHIPPING LLC sunt clar afisate pe pagina specifica pe acest website, pretul expeditiei este dat transparent la cotatia instanta de pret de la momentul comenzii online si pretul final este calculat în functie de greutatea optima (cea mai mare intre cea reala si cea volumetrica), de serviciul ales si de zonele de ridicare si livrare. Costurile suplimentare sunt clar incluse in documentele de insotire si in factura proforma si cuantumul acestora sunt clar afisate in sectiunea specifica a acestui website. Plata se poate face in functie de serviciul folosit: online (cu cardul bancar prin Paypal) la momentul lansarii comenzii, cash la ridicare (in USD in Statele Unite sau in RON in Romania), cash la livrare (ramburs in RON sau USD, dupa tara in care se face livrarea) sau chiar la banca.
 16. În cazul în care se solicita plata transportului la destinatie (cash la livrare, COD), destinatarul expeditiei este insarcinat sa plateasca (ramburs in RON in Romania sau in USD in SUA).
  Daca destinatarul nu poate plati sau refuza plata, expeditia nu se poate livra si va ramane in custodia E-Z CARGO SHIPPING LLC sau a subcontractorilor sai pe parcursul a 15 zile, asteptandu-se plata sumei restante pentru efectuarea livrarii sau inmanarea catre destinatar.
  Dupa cele 15 zile prevazute de acest regulament, compania E-Z CARGO SHIPPING LLC va notifica ambele parti, atat expeditorul cat si destinatarul (telefonic, prin email sau prin posta) asupra impunerii penalitatii de depozitare de $20.00 + TVA platibili de asemenea ramburs impreuna cu suma restanta.
  Daca nici in urmatoarele 15 zile de la notificare expeditia in discutie nu este achitata, impreuna cu penalitatea de depozitare, aceasta intra in proprietatea companiei E-Z CARGO SHIPPING LLC, pentru a acoperi costurile aferente transportului si depozitarii.
  In cazul in care expeditorul specifica acest lucru, expeditia in discutie se poate returna acestuia in intervalul maxim prevazut de regulament (30 de zile) acestuia fiindu-i impuse toate costurile de expeditie, atat pe tur cat si pe retur, impreuna cu penalitatile specifice.
 17. Expeditorul (sau asociat, destinatarul in cazul in care acesta lanseaza comanda) isi asuma categoric raspunderea cu privire la ambalarea, protejarea, etichetarea si acuratetea detaliilor furnizate legate de expeditia sa: felul expeditiei (plic, colet, palet), numarul exact al coletelor, greutatea reala in kilograme, dimensiunile exacte in centimetri, numele complete, adresele si detaliilor complete de contact pentru partile implicate (expeditor si destinatar).
 18. E-Z CARGO SHIPPING LLC - serviciul de coletarie este intrutotul exonerat de orice raspundere in cazurile enumerate la punctul 17 si din cauza carora apar situatiile:
  • comanda nu poate fi onorata sau inregistreaza intarzieri in livrare din cauza detaliilor gresit inscrise la momentul comenzii, a numelor, adreselor sau numerelor de telefon incorecte.
  • expeditia sau parti componente ale acesteia (plicuri, colete, paleti) sunt pierdute sau deterioarate in cursul livrarii la E-Z CARGO SHIPPING LLC sau la subcontractorii sai din cauza nedeclararii numarului real de colete, a nerespectarii restrictiilor de greutate, dimensiuni sau de continut.
  • expeditia sau parti componente ale acesteia (plicuri, colete, paleti) sunt pierdute sau sufera deteriorari in timpul livrarii la E-Z CARGO SHIPPING LLC sau la subcontractorii sai din cauza ambalarii defectuase si neconforme cu specificatiile impuse de E-Z CARGO SHIPPING LLC pe pagina specifica a acestui website, a sigilarii necorespunzatoare, a nemarcarii fragilitatii sau a etichetarii defectuoase si care nu respecta instructiunile E-Z CARGO SHIPPING LLC.
 19. Expeditorul isi exprima in mod expres acordul cu privire la dreptul de retentie al E-Z CARGO SHIPPING LLC asupra expeditiei sau partidei de marfuri ce urmeaza a fi transportate pana la achitarea integral a tuturor costurilor de transport si a penalitatilor inregistrate.
 20. Pierderea partiala a unor componente din expeditie sau deterioararea partiala a unei expeditii atrage responsabilitatea partiala a companiei E-Z CARGO SHIPPING LLC, suma prevazuta ca plafon de despagubire in functie de asigurarea platita fiind impartita procentual in functie de pierderile sau deteriorarile inregistrate. Suma prevazuta ca plafon se imparte la numarul de componente si se are in vedere si greutatea sau valoarea partii deterioarate sau pierdute.
 21. Compania E-Z CARGO SHIPPING LLC are stabilita o procedura obligatorie de urmat in cazul plangerilor inregistrate cu privire la nivelul serviciilor sale, la deteriorari suferite pe parcursul custodiei sau la pierderea totala sau partiala a expeditiilor.
  Expeditorul sau destinatarul, dupa caz, trebuie sa inregistreze in format electronic prin email PLANGEREA sa oficiala nu mai tarziu de 48 de ore (doua zile) de la semnarea de primire si livrarea expeditiei (sau de la data preconizata pentru livrare, in cazul disparitiei totale a expeditiei). Constatarea deteriorarilor vizibile, a sustragerilor din continut sau a pierderilor partiale pot fi facute inca din momentul livrarii mentionandu-se acest fapt atunci cand se semneaza de primire. Deteriorarile sau pagubele ascunse sau invizibile la prima vedere pot fi identificate ulterior primirii si trebuie semnalate in maxim 48 de ore (doua zile).
  ATENTIE!!! Plangerile inregistrate dupa depasirea acestui termen maxim de 48 de ore nu pot fi luate in considerare, indiferent care ar fi motivele invocate. In cazul in care destinatarul de drept nu este inca la adresa si nu poate verifica integritatea continutului expeditiei, aceasta operatiune poate fi rezolvata de persoana/persoanele care primesc efectiv expeditia si semneaza.
  Plangerile legate de serviciile companiei E-Z CARGO SHIPPING LLC sau ale subcontractorilor sai se inregistreaza numai direct catre compania E-Z CARGO SHIPPING LLC LTD la adresa 45-52, 43rd Street, Sunnyside, New York, 11104 inclusiv daca nemultumirea, deterioararea sau pierderea a avut loc la subcontractorii sai.
  Plangerea se inregistreaza in format electronic prin email catre adresa specifica plangeri@e-zshipping.com
  Plangerea depusa in format electronic prin email trebuie sa cuprinda FORMULARUL DE PLANGERE/CLAIM FORM completat (pe care il gasiti pe pagina specifica a website-ului nostru) cat si documentele cerute in formular (in format atasament la email) cu privire la starea si gradul deterioararii sau desigilarii (poze clare) cat si cu privire la valoarea continutului (facturi, chitante, bonuri de casa, confirmari online sau link-uri cu valoarea de inlocuire a produsului/produselor deteriorate sau lipsa). Formularul cuprinde si detaliile bancare ale reclamantului pentru procesarea platii despagubirii in interiorul plafonului prevazut de asigurarea platita.
  In cazul in care toate aceste detalii legate de dovedirea deterioararii si sustinerea valorii produselor deterioarate sau lipsa nu sunt disponibile imediat, acestea pot fi adaugate plangerii in termen de 15 zile de la inregistrare.
  Plangerea este procesata si investigata in termen de 30 de zile de la inregistrare si rezolutia, cat si decizia si cuantumul despagubirii, este comunicata reclamantului prin email.
 22. E-Z CARGO SHIPPING LLC - serviciul de coletarie nu este raspunzator si nu acorda despagubiri pentru:
  • pagube indirecte sau pierderile speciale (pierderi de profit, de venit, licitatii, etc.) suferite de partile expeditiei (expeditor/destinatar) din cauza intarzierilor sau neonorarii justificate a comenzii.
  • intarzieri sau pierderi datorate cazurilor de forta majora.
  • deteriorari de natura magnetica sau electrica, stergerea înregistrarilor electronice sau a imaginilor.
  • prejudiciul sau deteriorarea s-a produs in timpul deplasarii, manevrarii, incarcarii sau descarcarii coletelor de catre expeditor sau destinatar sau de catre reprezentanti ai acestora.
  • prejudiciul s-a produs din vina marfurilor care prin natura lor favorizeaza spargeri, scurgeri, ruginire, autoaprindere, descompunere, perimare sau actiunea parazitilor.
  • numerotarea ai etichetarea coletelor a fost insuficienta sau nesatisfacatoare la expeditor, ambalarea nu respecta instructiunile.
  • deterioarari datorate nedeclararii vizibile a gradului de fragilitate a expeditiei sau partilor componente în conformitate cu caracteristicile marfii (FRAGIL, grad de asezare în stiva, pozitionare obligatorie cu sageti in sus, ATENTIE STICLA, etc)
  • expeditii primite si semnate de destinatar fara a constata si semnala transportatorului (E-Z CARGO SHIPPING LLC si nu subcontratorilor) prejudiciul sau deteriorarea aparenta sau nu a adus la cunostinta direct transportatorului, compania E-Z CARGO SHIPPING LLC (si nu subcontractorilor), despre deterioarare sau prejudiciu in maxim 48 de ore de la primire (sau de la data prevazuta pentru primire).
 23. Expeditiile care nu pot fi predate destinatarului din vina acestuia (nu este la adresa, s-a mutat, nu poate fi gasit sau contactat) se pastreaza in custodia E-Z CARGO SHIPPING LLC sau a subcontractorilor sai la agentia sau curierii/lucratorii locali pe durata a 15 zile.
  Dupa cele 15 zile E-Z CARGO SHIPPING LLC va notifica partile (expeditor/destinatar) la adresele sau detaliile de contact cunoscute (email, telefon) asupra impunerii penalitatii de 20.00 USD (fara TVA) pentru depozitare si expeditia va fi returnata expeditorului cu impunerea platii costurilor pe tur-retur cat si a penalitatii pentru depozitare.
  Daca nici expeditorul nu accepta sau nu poate primi expeditia in discutie timp de 15 zile de la notificare, expeditia si toate componentele si continutul acesteia intra automat in proprietatea companiei E-Z CARGO SHIPPING LLC, pentru recuperarea cheltuielilor de transport si depozitare fara nici o notificare formala.
 24. E-Z CARGO SHIPPING LLC este companie cu raspundere limitata (LLC) inmatriculata in Statele Unite si se supune legislatiei si autoritatilor americane. Pentru actiuni in instanta poate fi citata in instantele din Statele Unite. Citatiile se primesc la sediul social din 45-52, 43rd Street, Sunnyside, New York, 11104, USA.